Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 56

Pagina's
Sorteer op:
4 tips om migraine te voorkomen

4 tips om migraine te voorkomen

Migraine wordt gedefinieerd als intense, pulserende of kloppende pijn in een deel van het hoofd. Andere symptomen zijn misselijkheid, braken en gevoeligheid voor zowel licht als geluid. Hoewel er al veel behandelingen zijn voor hoofdpijn en migraine, zijn deze niet voor iedereen een oplossing.

Wat is schimmelnagel?

Wat is schimmelnagel?

Schimmelnagel, ook wel onychomycose genoemd, is een frequente schimmelinfectie van de teen- of vingernagels, gemakkelijk te herkennen aan een witte, bruine of gele verkleuring van één of meer nagels. 

Hoeveel water moet je nu drinken per dag

Hoeveel water moet je nu drinken per dag

Hoeveel water je moet drinken is een eenvoudige vraag die echter niet eenduidig te beantwoorden is. Studies hebben in de loop der jaren verschillende aanbevelingen opgeleverd. De behoefte aan water hangt echter af van vele individuele en externe factoren. Lees in dit artikel meer over de vochtbehoefte van je lichaam. Zo kan je beter voor jezelf inschatten hoeveel water je elke dag moet drinken.

Is de airco op je werk of thuis ongezond?

Is de airco op je werk of thuis ongezond?

Airco is de courante oplossing om de temperatuur te regelen op het werk of in je slaapkamer tijdens hete zomerdagen. Er doen echter veel verhalen de ronde dat airo niet gezond is. Zo zeggen tegenstanders dat via airco virussen worden verspreid. Maar klopt dat wel? Word je echt ziek door airco of is het een fabeltje? Wij brengen graag klaarheid!

Concentratie slokdarm- en pancreaschirurgie zal levens redden

Concentratie slokdarm- en pancreaschirurgie zal levens redden

Ziekenhuizen die nog complexe slokdarm- en pancreaschirurgie willen uitvoeren, moeten daar een minimum aantal operaties per jaar voor uitvoeren. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block beslist. "De feiten spreken voor zich: hoe meer expertise een ziekenhuis heeft met de behandeling van slokdarm- of pancreaskanker, hoe meer kans een patiënt heeft op een succesvolle behandeling", aldus minister De Block. "Met deze maatregel zullen we levens redden."

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

Het aantal personen met dementie stijgt van ongeveer 132.000 in 2018 naar 188.000 in 2035, een stijging van 42,7%. Belangrijkste oorzaak daarvan is de stijgende levensverwachting en de vergrijzing van de bevolking. Hogere leeftijd is dan ook de belangrijkste en meest bekende risicofactor voor dementie.

Yoga of pilates?

Yoga of pilates?

Yoga en pilates zijn vaak gelijkaardige workouts met talrijke gezondheidsvoordelen. Er zijn bovendien verschillende variaties beschikbaar, waardoor het vaak moeilijk is te weten wat het best past bij jou. Ondanks de vergelijkbare voordelen hebben yoga en pilates een heel andere oorsprong. 

Dagje zee met kids

Dagje zee met kids

Heb jij een dagje aan de kust gepland met je kinderen? Als de temperatuur stijgt en de zon schijnt, trekken veel gezinnen naar het strand. Altijd pret, zo’n dagje zwemmen en spetteren in het water, zandkastelen bouwen en frisbeeën. Maar als je uitstap naar zee niet goed gepland is, kan deze dag al snel minder leuke ervaringen met zich meebrengen. Lees hier enkele essentiële items die je zeker mee moet nemen in je strandtas.

Wat is diarree?

Wat is diarree?

Diarree is een losse of waterige ontlasting die wordt uitgescheiden in een groter volume dan normaal en met een hogere frequentie (meer dan drie keer per dag). 

Last van een droge huid? Lees wat je daartegen kan doen

Last van een droge huid? Lees wat je daartegen kan doen

We hebben allemaal wel eens last van een droge huid, ongeacht onze leeftijd. Dan voelt de huid ruw aan, en heb je last van jeuk en schilfers. Daarnaast kunnen er zelfs (pijnlijke) kloofjes of barstjes ontstaan. Waar komt een droge huid vandaan, en hoe kan je dit probleem oplossen? Wij geven jou hier enkele tips om de droge huid te verzorgen!

Vitamine K: niet alleen voor baby’s

Vitamine K: niet alleen voor baby’s

Vitamine K is een van de weinige vitamines die je lichaam zelf maakt. Dit gebeurt al vanaf dat je zo’n 3 maanden oud bent, door bacteriën in je dikke darm. Vitamine K is belangrijk voor de botsterkte en de bloedstolling. Hoewel zwangere moeders via de placenta veel essentiële stoffen uitwisselen met hun baby’s, is dit bij deze vitamine niet het geval. Pasgeboren baby’s krijgen altijd vitamine K toegediend. Geef je borstvoeding, dan is het ook belangrijk dat je jouw baby een vitamine K-supplement geeft. Wie meteen flesvoeding wil of moet geven, mag dit achterwege laten. In dat type voeding zit er namelijk genoeg vitamine K.

Pagina's