Glandosane Spray 50Ml

Op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

GLANDOSANE® is een kunstspeeksel. Het is beschikbaar als spray in een spuitbus met een natuurlijke, citroen- of pepermuntsmaak.

Gebruik

Glandosane® kunstspeeksel kan worden gebruikt voor het bevochtigen van de slijmvliezen van de mond, de tong en de keel als vervanging van het natuurlijke speeksel. Een droge mond (xerostomie) wordt veroorzaakt door verschillende omstandigheden, zoals onder andere door radiotherapie van hoofd- en halsstreek, bijwerkingen geassocieerd met geneesmiddelen, auto-immuunziekten, stress en dehydratatie. Het product wordt ook gebruikt voor de intensieve hygiëne van de mondholte op intensive care-afdelingen en om een slechte smaak te helpen verminderen.

Glandosane® kunstspeeksel is een spray in een spuitbus die zo vaak als nodig gedurende 1 of 2 seconden voorzichtig in de mond of keelholte dient te worden gespoten teneinde deze vochtig te houden.

Samenstelling

Elke 50 g waterige oplossing bevat:

Carboxymethylcellulosenatrium 0,5000 g (Polymerisatiegraad 300, substitutiegraad 0,65-0,85), Sorbitol 1,5000 gKaliumchloride 0,0600 g, Natriumchloride 0,0422 g, Magnesiumchloride (6 H2O) 0,0026 g, Calciumchloride (2 H2O) 0,0073 g, Kaliummonowaterstoffosfaat 0,0171 g (Citroen- of pepermuntsmaak), Drijfgas: Koolstofdioxide (CO2)

Indicatie

Kinderen van 6 tot 12 jaar mogen Glandosanekunstspeeksel enkel gebruiken na raadpleging van een arts en in aanwezigheid van ten minste één ouder, aangezien incorrect gebruik het risico op inhalatie kan verhogen.

Glandosane® kunstspeeksel mag niet in of in de nabijheid van de ogen worden gespoten.

Het product dient te worden beschermd tegen direct zonlicht en hitte en mag niet boven 50°C (120°F) worden bewaard.

Bovendien mag het product niet in vlammen of op hete voorwerpen worden gespoten en mag de spuitbus niet worden doorboord of verbrand.

De spuitbus dient steeds rechtop te worden gehouden met de ventielopening gericht naar de mond. Na veelvuldig gebruik kan de ventielopening geblokkeerd raken en dient deze voor het spuiten te worden schoongemaakt.

Om hygiënische redenen mag elke spuitbus door slechts één persoon worden gebruikt. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden!

Contra indicatie

Glandosane® kunstspeeksel mag niet worden gebruikt in geval van overgevoeligheid voor een van de bestanddelen.

Details
CNK0044776
FabrikantenEG Generics & Consumer
MerkenEG
Breedte40 mm
Lengte135 mm
Diepte40 mm